Voorstelling trainers (zwemschool)

Zaterdag gaat onze zwemschool van start. Onze lesgevers voor de zwemschool in Zedelgem en Torhout worden hieronder voorgesteld.

 

Zedelgem

Alexander Claeys

In 2012 ben ik afgestudeerd als bachelor LO. De passie voor het zwemmen heb ik pas gekregen nadat ik zelf begonnen ben met triatlon. Door zelf veel te zwemmen ging ik verder op zoek naar het perfectioneren van mijn zwemstijl. Al snel zag ik veel mensen grote fouten maken zonder dat ze zich er bewust van waren. Daardoor besloot ik om me verder te verdiepen als trainen om dit correct te kunnen overbrengen op de zwemmers. Ondertussen heb ik mijn diploma "trainer B triatlon" behaald en in opleiding "instructor B zwemmen".

Aan wie geef ik zwemles? 

  • Eendjes
  • Zeepaardjes
  • Zeehondjes
  • Schildpadden

+ Torhout Niveau 2: leren zwemmen

Lies Sinnesael

Mijn passie voor zwemmen kreeg ik pas op latere leeftijd. Tijdens mijn sportopleiding aan de Hogeschool Gent kreeg ik de kans om me te verdiepen in de zwemsport. Theoretische lessen werden gevolgd door praktische en halverwege mijn opleiding leerde ik mijn eerste kindje zwemmen.  Om de veiligheid van het kind te garanderen in het zwembad volgde ik een opleiding bij BLOSO en werd ik Hoger Redder.
Samen met je kind grenzen verleggen, plezier maken in het water en ervoor zorgen dat je kindje op een veilige manier zich kan voortbewegen in het water. Dat is mijn doel.

Mijn zwemcarrière begon in de zwemschool en zwemclub van Zedelgem en Oostkamp. Daar gaf ik zowel zwemlessen aan beginners als aan gevorderden. Daarnaast geef ik ook privézwemlessen.

Aan wie geef ik zwemles?

  • Pinguïns
  • Otters

Torhout

Linde Herreman

Sinds mijn 9 jaar was ik reeds te vinden in het zwembad voor mijn eerste zwemwedstrijd als competitiezwemmer. Vanaf dat moment stond bijna elk weekend in het teken van competitie. Was het niet in het zwembad, dan was het in een andere sport (ik was actief in verschillende sporten). Zowel zwemwedstrijden in zwembad maar ook in open water werden afgelegd. Toen ik 15 jaar was, had ik besloten om de overstap te maken naar triatlon. Triatlon heb ik 8 jaar op een hoog niveau beoefend, met de laatste graad in het secundair in de topsportschool triatlon te Leuven. Een ongeval besliste er anders over en in 2013 moest ik genoodzaakt triatlon stopzetten. Sinds juni 2014 had ik besloten om terug de stap te zetten in het zwemmen, specifiek in het open water. Die keuze heb ik me niet beklaagd want in 2015 werd ik Belgisch kampioen op de 5 km en 3de op de 10 km open water.

Aan wie geef ik zwemles?

  • Niveau 1: leren zwemmen